søndag 26. august 2018

TingTarTid (de 3 T-er)

Veien du må gå når du skal etablere en egen virksomhet er lang og kronglete. Du har dessverre ikke råd til å prøve og feile, for så å gå tilbake å gjøre det riktige ved andre forsøk. Det gjør at utfordringene ekstra store. Det er derfor ekstremt viktig å lytte til andre, og ta med seg den lærdommen de kan gi deg.

Hvilke egenskaper må en gründer ha, og hvilke forhold vil du alltid vil møte når du skal starte egen virksomhet:

Vi begynner med:
Loven om de 3-tène: Ting Tar Tid……

Ting vil alltid ta lenger tid en du tror. Dette vil ikke bare skape frustrasjon, men forsinke hele prosjektet ditt. Selv en enkel ting som å ringe et offentlig kontor kan være langt vanskeligere og mer tidkrevende enn du tror. Enten så får du ikke tak i rett person eller så er personen på en forretningsreise, møte, har ferie, permisjon, avspasering eller sitter opptatt i interne prosesser som har høyere prioritet enn deg. Benytter du e-post vil du oppleve at når du sender forespørsler til leverandører, samarbeidspartnere etc. vil mange se på din henvendelse som "Spam" og ikke besvare deg selv om innholdet er relatert til deres virksomhet.

En gründer må derfor lære seg å være tålmodig og legge inn gode tidsmarginer i planleggingen, samt et godt slingringsmonn for utforutsette kostnader.

Følg med på neste blogg - der vi går videre på temaet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar